Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Demensvenlige Sygehuse // København

januar 30 @ 12:00 - 17:00

På vegne af Nationalt Videnscenter for Demens er det en stor glæde at invitere til den officielle lancering af ”Demensvenlige Sygehuse”, et initiativ i Den Nationale Demenshandlingsplan 2025”.

Projektet har involveret 3 projektsygehuse (Viborg, Svendborg og Nykøbing F sygehuse) og 8 følgesygehuse og har haft til formål at skabe erfaringer med tiltag, der kan løfte kvaliteten af den behandling, pleje og omsorg, mennesker med demens møder i sygehussektoren. Sammenlignet med andre patienter har patienter med demens en øget risiko for at få hospitals-erhvervede komplikationer, som eksempelvis delir, infektioner og faldhændelser, forlænget indlæggelsestid og udskrivelse med forøget plejebehov. Derfor er det af afgørende betydning, at det på sygehusene sikres, at viden, organisering og omgivelser understøtter de særlige behov som patienter med demens har qua deres sygdom.

Projektet har været støttet af partierne bag satspuljeaftalen om den Nationale Demenshandlingsplan 2025.

Ved lanceringskonferencen, som afholdes af Nationalt Videnscenter for Demens i samarbejde med Danske Regioner, præsenteres konkrete eksempler på demensvenlige tiltag afprøvet på danske sygehusafdelinger (akut, geriatriske og neurologiske afdelinger), og det drøftes, hvordan demensvenlighed kan indføres på danske sygehuse fremadrettet. I foyeren vil de deltagende sygehuse være repræsenteret. Et ide-katalog til demensvenlige sygehuse offentliggøres ved konferencen.

Til konferencen vil der være repræsentanter fra sygehusledelser, ledere og brugerorganisationer inden for demensområdet, Sundhedsstyrelsen, Sundheds- og Ældreministeriet samt politiske ordførere.

Konference_30-januar_2020

Tilmelding

Se linket nedenfor

Detaljer

Dato:
januar 30
Tidspunkt:
12:00 - 17:00
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
https://nvd.conferencemanager.dk/?eventcode=Tilmelding%20D

Arrangør

Danske Regioner

Sted

Danske Regioner
Dampfærgevej 22
København Ø, København Ø 2100
+ Google Map